Ruang Sewa Iklan; Pakej Iklan Banner Dan Advertorial / Review Product


Terima kasih kerana menunjukkan minat untuk beriklan dengan engkumuzahadin.blogspot.com Kami menawarkan beberapa pilihan iklan untuk anda dalam meluaskan lagi pasaran perniagaan anda! Segala maklumat dihuraikan dengan terperinci dan jelas di bawah ini! ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


Statistik sepanjang masa sehingga Disember 2018 oleh blogger mencatakan angka lebih 11 juta pageviews! Dengan minimum 2000 viewers setiap hari dan lebih 100 ribu hit dihasilkan bagi tempoh sebulan. Blog ini menggunakan template SEO yang sangat mesra pengguna dan juga responsif. Maka, ia sebuah blog yang mesra peranti tidak kisah PC, Laptop, Tablet mahupun Telefon Pintar seperti Android dan iPhone.

Kenapa perlu iklan di sini???

Blog ENGKU MUZAHADIN diwujudkan pada tahun 2009, hidup sejak 2012 dan aktif sejak 2013. Ini bermaksud blog ini sudah stabil dan dikenali dalam kalangan pembaca dan WUJUD dalam enjin carian seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya!

Setiap hari sekurang-kurang 3 entry minimum akan diterbitkan meliputi niche yang pelbagai. Ada masa lebih 5 entry diterbitkan dalam sehari dalam selang masa berbeza. Apa manfaat untuk anda? Lagi ramai akan singgah dan baca, lagi banyak peluang untuk prospek melihat iklan barang atau perkhidmatan anda yang diiklankan dalam blog ini!

Blog ini mengandungi pelbagai niche berbeza. Paling dominan hiburan tempatan khususnya informasi drama, telefilem, filem Melayu. Tidak ketinggalan cerita artis dan selebriti. Turut ada artikel tip dan informasi hangat dan semasa. Resipi masakan, fesyen turut menjadi sebahagian daripada sisipan blog ini. Malah, turut mengandungi informasi filem Bollywood, ulasan dan blurb novel Melayu tempatan.

Apa manfaat niche yang pelbagai ini kepada anda yang mahu iklan di sini? Niche yang pelbagai akan menarik pelbagai kategori, kelompok dan peringkat pembaca blog yang berlainan untuk singgah di sini. Daripada pelajar hingga suri rumah. Daripada penggemar dunia hiburan hinggalah golongan profesional terutama dalam pendidikan. Yang matang juga remaja turut melayari blog ENGKU MUZAHADIN. Makanya, bertambah luaslah marketing atau pasaran yang anda boleh kuasai jika memilih untuk iklan di sini!

Tajuk entry sudah pastinya mesra SEO. Apa itu mesra SEO? Senang cerita tajuk entry yang akan menarik untuk orang datang dan singgah baca di blog ini. Tajuk yang menepati citarasa VIRAL dan TRENDING media sosial! Manfaat untuk anda?? Yes, tepat sekali! Lagi ramaidatang ke blog, lagi kebaboommm sales anda!

Keyword titlte entry juga mesra carian di GOOGLE! Mudah cakap bila orang google satu perkataan, entry-entry dalam blog ini sennag muncul dalam 1st page carian di Google! Jadi, kalau anda pilih pakej advertorial atau review produk maka entry yang ada review atau penulisan tentang produk anda tu akan muncul, dan orang boleh klik dan baca dengan mudah!


Siapa akan tengok IKLAN anda, baca entry advertorial anda??

Setakat Disember 2018 sudah ada 11 juta lebih pembaca blog ini.
Setiap hari hampir 2000 pembaca berkunjung ke blog ini.
Dalam satu bulan purata kunjungan blog ini adalah sebanyak 100 000 bacaan.
Terdapat lebih 55 000 pembaca yang datang ke blog ini dalam tempoh sebulan.
Dalam satu bulan juga direkodkan lebih 35 000 pembaca/pengunjung baharu blog ini.
Entry advertorial anda akan dikong di Facebook Muz yang membunyai lebih 4 500 rakan.
Entry turut akan dikongsi di Google+ yang terdapat lebih 2000 rakan.
Entry juga akan dikongsi di Twitter (700++ followers)  dan Instagram (11000++ followers)
Entry advertorial produk anda juga turut akan di kongsi di grup-grup blog Facebook dan Google +
Secara ringkasnya hampir 500 000 orang atau 1/2 JUTA manusia boleh melihat dan membaca entry advertorial yang menulis tentang produk anda!

Tiga Jenis Servis Pengiklanan
  • ๐Ÿ’ฆ๐Ÿ‘‰Pakej Word Ads
  • ๐Ÿ’ฆ๐Ÿ‘‰Pakej Banner Ads
  • ๐Ÿ’ฆ๐Ÿ‘‰Pakej Advertorial

Pakej Word Ads
Pakej Word Ads atau terjemahannya, iklan dalam bentuk perkataan tidak memerlukan sebarang gambar. Hanya memerlukan tajuk perniagaan, produk, atau perkhidmatan anda sahaja. Word Ads akan dipaparkan di bahagian sidebar blog di bawah widget Followers Blog. Jumlah perkataan mestilah TIDAK LEBIH daripada 6 Patah Perkataan. Anda perlu berikan link untuk di back-link kepada perniagaan anda, misalnya link Instagram, Facebook, Facebook Page, Chanel Telegram, WhatsApp Group, dan lain-lain yang melibatkan perniagaan anda! Hanya 1 link untuk 1 Word Ads!Pakej Banner Ads
Kami menyediakan beberapa slot pengiklanan untuk Banner Ads dalam tampilan imej dalam bentuk jpeg, png serta gif. Slot disediakan secara eksklusif untuk saiz dan lokasi banner tertentu, sila berhubung di ruangan Hubungi (Contact) untuk diberikan rate card pengiklanan. Harga pengiklanan banner yang ditetapkan adalah untuk tempoh 1 Bulan / 1 Minggu!
Klien boleh terus memberikan link image atau meminta pihak kami menyediakan imej iklan mengikut kehendak anda. Caj RM10 dikenakan untuk perkhidmatan reka bentuk imej iklan.Pakej Advertorial
Pengiklanan advertorial iaitu review dalam bentuk satu blog post/entri bergambar ditulis dengan ciri-ciri SEO (Search Engine Optimization) yang berkontrak atau kekal - sama ada review berkaitan laman web, blog, produk kecantikan, vitamin, makanan, restoran, hotel, servis, perkhidmatan,  Facebook Fanpage, servis tambah followers Instagram, tambah likes di Facebook dan mana-mana yang difikirkan sesuai.

Kenapa MESTI Advertorial di SINI?

Gaya penulisan review produk terpulang kepada anda! Anda boleh bagi draf penulisan, dan kami akan tulis iklan advertorial tersebut mengikut citarasa anda! Anda tentukan, nak gaya skema, santai, sembang-sembang... Nak letak puisi atau pantun  yang ada kaitan dengan produk anda pun boleh tau! Semua kami boleh tunaikan!

Pengiklanan advertorial berbentuk visual juga sangat penting. Jadi setiap entry advertorial akan ada gambar-gambar produk atau perkhidmatan anda. Kalau nak suruh kami edit gambar yang anda bagi mengikut kehendak anda pun boleh tau!

Entry advertorial akan ditulis ringkas dan padat, juga boleh ditulis secara panjang lebar dengan penerangan dari A to Z. Sama juga, ikut pilihan anda!

Tajuk entry sudah pastinya mesra SEO. Apa itu mesra SEO? Senang cerita bila orang google satu perkataan, entry yang ada iklan produk anda itu akan muncul, dan orang boleh klik dan baca dengan mudah! Lepas orang dah jumpa dan baca tulisan tentang produk anda, apa lagi? Kemungkinan untuk produk atau perkhidmatan anda dibeli dan digunakan adalah tinggi!

Setiap entry advertorial akan ada backlink kepada anda. Boleh letak link Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, Smule, Blog anda! Nak letak nombor telefon untuk WhatsApp, ID WeChat dan apa saja pun boleh, asalkan pelanggan dapat contact anda dengan mudah.


Pelanggan boleh memberikan kebebasan untuk kami membuat entri sendiri ataupun diperuntukkan draft atau artikel yang sudah siap untuk diterbitkan. Harga adalah berbeza mengikut spesifikasi dan kriteria yang ditetapkan seperti dalam jadual di atas. Gambar dalam entry Advertorial perlu disediakan oleh pelanggan sendiri. Kerja editing gambar atas permintaan pelanggan boleh dilakukan dengan caj RM10 bagi satu gambar. 


Pertanyaan Pengiklanan & Maklumat Lanjut
Jika mahu mendapatkan maklumat lanjut dan berminat untuk mendapatkan khidmat pengiklanan di blog ini  boleh kemukakan sebarang soalan atau pertanyaan menerusi ruangan Contact yang telah disediakan di menu bar. Atau langsung sahaja email ke engkumuzahadin@yahoo.com atau hubungi kami di mana-mana media sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter, Google+ dengan mencari nama ENGKU MUZAHADIN.
Atau nak chat dengan pertanyaan soalan lanjut atau rundingan harga yang diinginkan atau saiz iklan banner yang dikehendaki di FB pun boleh, click sini, ok! Private Message
Word Ads, Banner Ads atau Advertorial hanya akan dimuat naik ke dalam blog selepas mendapat persetujuan perkenan pelanggan dan sesudah bayaran dimasukkan ke dalam akaun bank kami. Kami menantikan maklum balas anda untuk kerjasama marketing yang Power lagi MeleTop!