Rabu, Ogos 02, 2017

Erwin Dawson Lapor Polis; Tuntut Hutang Daripada Pelakon Gerak Khas!Erwin Dawson memberitahu bahawa sehingga kini dia masih belum menerima wang sebanyak RM2,000 yang dipinjamkan kepada seorang pelakon baharu pada awal bulan Mei lalu.

Erwin Dawson atau nama sebenar Mohamed Erwin Shah Evan Dawson, 28, berkata selepas laporan polis dibuat pada 25 Julai lalu lelaki tersebut masih tidak mahu melangsaikan hutangnya dan hanya berdiam diri sahaja.

"Sampai ke hari ini saya masih belum menerima sebarang duit daripada dia. Sudah hampir dua bulan ada saja alasan yang diberikan untuk mengelak daripada membayar hutang.

"Dia langsung tidak ada rasa serba salah sedangkan dia tahu saya memerlukan duit ketika ini. Saya ada menghubungi dia awal bulan Julai lalu tapi dia beri alasan cek bayaran gajinya belum diproses oleh pihak bank.


"Selepas itu, terus dia mendiamkan diri sehinggalah sekarang," kata Erwin kepada mStar Online pada Isnin.

"Sudah tentu saya mahu dia bayar balik duit yang dipinjam. Tapi saya tak nak beri masa bila dia perlu langsaikan hutang dia pada saya. 

"Apa yang penting sekarang ini dia perlu selesaikan kesemua hutang-hutangnya dengan segera," ujarnya.

Lelaki yang pernah berlakon dalam drama Gerak Khas itu telah meminjam duit dan berjanji ingin membayar semula pada 15 Mei lalu.

Selain Erwin, ada beberapa orang telah menjadi mangsa penipuan lelaki tersebut yang dilaporkan gemar meminjam duit tanpa memulangkan semula.