Selasa, Ogos 08, 2017

Afifah Nasir Terkilan Dengan Pihak ProduksiAfifah Nasir mendakwa berasa dianiaya pihak produksi berikutan usaha mereka memujuk Aliff menyebabkannya terheret dalam kontroversi terbabit.


"Saya terkilan dan berasa dianiaya kerana mengikut arahan produksi yang mahukan saya melayan kerenah Aliff serta menjaga perasaannya hanya kerana mahu penggambaran berjalan lancar.


"Semuanya kerana Aliff tidak datang ke lokasi penggambaran selama lapan hari, selain lambat hadir ke set selepas hari raya lalu.


"Justeru, pihak produksi mencadangkan saya memujuk Aliff supaya dapat memberi kerjasama melunaskan baki penggambaran.


"Ikut jadual, penggambaran sepatutnya diadakan selama sebulan tetapi dengan masalah disiplin Aliff, ia berlarutan menjadi lebih dua bulan," katanya.


Beliau berkata, pihak terbabit turut mencadangkan mereka tinggal di inap desa berdekatan dengan lokasi penggambaran bagi melancarkan kerja produksi.


"Bagaimanapun saya tidak mahu kerana ingin pulang ke rumah sendiri. Kenapa Aliff yang datang lambat dan menimbulkan masalah hingga pelakon lain terpaksa menunggu pula perlu tinggal di inap desa?" katanya.


Afifah turut meluahkan kekesalan kerana tiada wakil pihak produksi menyebelahi dirinya apabila kontroversi itu meletus.


Sebelum itu, wakil media diperdengarkan dengan rakaman perbualan antara Anzalna dan seorang kru produksi yang antara lain mengaku wujud perancangan untuk 'mempergunakan' Afifah. Bagaimanapun, rakaman itu tidak dibenarkan disiarkan untuk pendengaran umum. Afifah menegaskan tidak pernah mahu 'menggatal' atau cuba merosakkan rumah tangga Aliff kerana apa yang dilakukan adalah demi pihak produksi.


"Saya menangis setiap malam bukan kerana dikecam netizen, tetapi disebabkan berasa terlalu bodoh mengikut cakap produksi," katanya yang ditemani peguamnya, Sana Tufil Ahmad; kakaknya, Mia Nasir; kekasihnya, Wan Ariff Wan Azhar; dan pelakon, Allana Amir.Mengenai tindakannya membuat sidang media selepas seminggu pasangan Aliff dan Bella melakukan perkara sama, Afifah memutuskan untuk berdiam diri kerana tidak mahu mengeruhkan keadaan. - BH Online