Jumaat, Mei 19, 2017

Zaquan Adha Akui Terima Tawaran Berlakon Drama Ratusan Episod!Pemain bola sepak Perak, Mohd Zaquan Adha Abd. Radzak memberitahu keputusannya terlibat dalam industri hiburan bukan kerana bakal meninggalkan dunia sukan.

Dia yang menerima tawaran sebagai duta kempen Terima Kasih Ramadan anjuran TV3 itu berkata, penglibatannya sekadar memberi sokongan dalam melakukan kerja-kerja amal yang dianjurkan stesen televisyen itu.

Sementara itu, Zaquan mengakui banyak belajar cara berlakon daripada isteri, aktres Ayu Raudhah terutamanya setiap kali menjalani penggambaran iklan.

"Ayu banyak mengajar saya untuk beri ekspresi muka ketika berlakon iklan. Walaupun tiada dialog tapi Ayu kata saya nampak garang.

"Setiap kali ada penggambaran iklan atau sesi fotografi saya akan bawa Ayu sekali kerana dia yang akan bantu saya," ujarnya.

Dalam pada itu, sejak menerima tawaran iklan, Zaquan mengakui banyak menolak tawaran berlakon drama dan filem.

Malah, dia pernah ditawarkan memegang watak utama dalam sebuah drama ratusan episod.
"Kalau berlakon iklan sikit-sikit sahaja saya boleh tapi kalau untuk berlakon drama atau filem saya tidak pandai. Lagi pun saya terlalu pemalu.


"Tawaran drama datang memang banyak, baru-baru ini ada juga yang tawarkan jadi hero sebuah drama panjang. Saya tidak boleh terima kerana komitmen yang tinggi dengan kerjaya saya," ujarnya.