Ahad, November 27, 2016

Review Konsert Separuh Akhir Gegar Vaganza 3; Nora Tampil Medley Bikin Tutup Mulut Netizen!Very good! Polish!! Kagum!!! Komen positif daripada Tiara. Komen Datuk Ramli MS, VERY WELL, but kalau nyanyi lagu baru atau current song boleh kumpul lagi banyak point. Itu komentar buat Azharina yang membawakan lagu Inggeris dendangan mendiang Whitney Houston!

Lagu duet Bunga Bunga Cinta, dendangan Siti Sarah dan Misha Omar. Rehearsal lagi baik. Itu komen ringkas Tok Ram!

First note Nora ada something wrong some where! Please take care of your notes, Nora! Other than that is ok! Itu komen untuk lagu Lagu Untukmu, duet Nora bersama Aizat Amdan.

Andai Dapat Kuundurkan Masa, lagu evergreen disampaikan G-Mie Scren.

Saya mengharapkan sesuatu yang ‘hunger’! Nyanyi di karoke lain! Di dinner show lain... Mungkin terlalu relax cara pembawaan lagu itu... Komen yang agak negatif dengan memek muka sekali ditujukan Tiara buat G-Mie.

Duet yang setara. Technically bagus. I’am very happy! Itu komen Datuk Ramli untuk lagu Salahkah untuk persembahan Zarul dan Marsha.

Satu pun takde salah! Itu komen Datuk Khatty! Komen simple untuk Ameng!

Awak lawa! Kalau nak tahan lama dalam industry, kena ada energy, tambah baik diri, kena upkan energy level! Kalau boleh nak dengar lain daripada penyanyi asal, itu komen Tiara. Tapi Tok Ram pula kata You did very well, sebab lagu ini lagu CD, julatnya besar, dan disampaikan agak baik oleh Intan Sarafina.

Kurang 40% itu komen Tok Ram untuk duet Azharina dan Black untuk lagu Fantasia Bulan Madu.
Ini yang saya nak! This is you! Komen Datuk Khatty untuk Siti Sarah dengan lagu Di Bawah Pohon Asmara.

Sejarah Mungkin Berulang kombinasi G-Mie dan Tomok.  Ini yang saya nak tengok. Much better. I like it. Komen Tiara.

Nora tampil medley lagu Sandiwara dan All I want, sekali gus menutup isu penukaran lagu yang menjadi kontroversi. Dan penjelasan Tok Ram tentang pemberian markah dan I’am okay with your perfomance!

Persembahan Ameng bersama Aris Ariwatan dengan lagu Kepadamu kekasih yang ditujukan buat umat Islam di Rohingnya mendapat pujian Datuk Khaty!

Tiara memujia persembahan Zarul, tetapi Tok Ram cakap pancit!!!


Intan Sarafina dan Ezad Lazim duet bersama untuk lagu Pulangkan dendangan asal Misha Omar. Versi ini okay, cuma teknikal, kalau ikutkan I need more dinamik, agak mendatar pada grafik, tapi it's ok! Komen Tok Ram!