Khamis, Februari 11, 2016

[Video] Pelancaran 5 Jersi Pamoga Qu Puteh The Red WarriorsPersatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) secara rasmi memperkenalkan lima jersi baharu yang akan digunakan pasukan Pamoga Qu Puteh The Red Warriors (PQPTRW) sepanjang mengharungi aksi Liga Malaysia musim ini.

Jersi yang direka khas seperti yang dikehendaki penaja utamanya, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman menampilkan lima rekaan termasuk untuk penjaga gol dengan tiga edisi iaitu 'Supra Player', Millenia dan Mantera.Jersi berkualiti tinggi iaitu edisi 'Supra Player' dijual pada harga RM168 sehelai, Millenia berharga RM98 manakala Mantera pula pada serendah RM68.

Harga ketiga-tiga edisi jersi tersebut hanya dibezakan dengan kualiti fabrik tetapi masih dilengkapi teknologi anti bakteria dan pelindung UV.

Setiap edisi mempunyai dua jersi yang akan digunakan bagi perlawanan di laman sendiri dan dua lagi di gelanggang lawan.

Jersi berwarna tradisi Kelantan merah-putih dan merah jambu-putih akan digunakan di gelanggang sendiri, manakala gabungan warna merah jambu serta hitam dan putih sahaja di tempat lawan.

Jersi baharu PQPTRW itu merupakan sebahagian daripada transformasi yang dilakukan Vida untuk memantapkan pasukan itu pada musim ini.

Ia akan digunakan buat julung kalinya pada perlawanan pertama Liga Super antara Kelantan menentang Perak di Stadium Ipoh, Sabtu ini. - mstar