Isnin, Februari 01, 2016

Sinopsis Drama Isteri VS Tunang


Insiden yang berlaku dengan Zaim, seorang lelaki yang angkuh di mata Alana membangkitkan kemarahan gadis itu lantas tanpa berfikir panjang telah mencabar lelaki itu untuk mengahwininya. Demi ego seorang lelaki, Zaim menyahut cabaran itu. Apabila fikirannya mula tenang, Alana tersedar yang dia telah mengambil tindakan yang bodoh dan meminta Zaim membatalkan rancangan peminangan. Walau bagaimanapun, dia terkejut apabila kedua ibu bapanya telah menerima pinangan Zaim.

Kehadiran Irfan Fakhrul dirasai semasa waktu yang tepat. Dengan bantuan dari orang itu, Alan bertanya kepadanya motilitas sebagai teman wanita dan lupa untuk memenuhi dengan Alan untuk membatalkan pertunangan antara Alana dan Zaim. Encik Dahlan LED untuk bantahan daripada Alana dipaksa untuk mematuhi berkahwin Zaim bagi menjaga nama besar keluarga. Apabila anda berasa gembira kerana dapat mencabar Alana, Zaim semula mewujudkan hubungan dengan Amira Irdina, bekas bertunang.


Bagaimana sambungan menyelesaikan Alana dan Zaim? akan bahtera itu, yang ditubuhkan pada premis ego dan manakala tidak tahan cinta? Adakah Amira menghapuskan atau Alana dari kehidupan Zaim? Agensi Bangsa-Bangsa Bersatu adalah yang ketiga? Amira? Alana? Antara pasangan vs pengantin-to-be. yang akhirnya menjadi Associate dalam pilihan Nursing?

Saksikan drama bersiri adaptasi novel terbaharu Isteri VS Tunang, arahan Michael Ang bermula 1 Februari 2016, di Astro Ria/Ria HD. Jam 10 malam, setiap Isnin hingga Khamis.