Isnin, November 30, 2015

"Ayah, Kenapa Angkat Motosikal Orang Lain?"; Kisah Uncle India Ini Undang Perhatian!



Dedikasi khas buat Uncle India yang tak sempat nak tanya nama... Cuma sempat ucap terima kasih je...

TAK RUGI PUN KALAU KITA TOLONG ORANG LAIN

Hari ni saya merempit jap kat Shopping Mall nak beli barang keperluan sebelum balik ke Sabah... Tak jauh pun, 3 minit je dari rumah... Nak jadikan cerita hujan lebat... Berenti hujan jalan dah banjir... So terkandas la ramai orang kat parking moto x bleh keluar...

Uncle India nie pun terpaksa parking kt jalan masuk moto sebab kreta x lepas nk redah banjir.... anak dia yang pakai baju kuning kat pic tu... Saya yg dah sejam kat situ pun ambik keputusan utk angkat moto ke jalan sebelah. Uncle India tu datang n terus tolong angkat moto...

" terima kasih sir "

Sambil senyum uncle India tu jawab 

" no hal "



Lepas tu moto lain pun ikut sbb tu je jalan keluar yg ada. Uncle India tu terus bantu moto moto lain.
Dah ade kat lorong sblh, so saya start la enjin motor... tetiba terdengar anak uncle tu cakap kat ayah dia...

"Ayah, kenapa angkat moto orang tu? Itu bukan moto ayah pun.."
* dia cakap omputeh, uncle translate je...

"Ye... tapi kita tak rugi apa apa pun kan kalau tolong orang lain... " jawab uncle tu kat anaknya... anak kecik dia tu menganggukkan kepala...
* yg ni pun cakap omputeh, uncle translate hehehe...


Buat Uncle dalam pic kat atas...  Kalau uncle bace status ni... 
Saya cuma nak ucap... "Terima kasih banyak banyak sebab tolong kitorang semua hari ni..."


"Uncle mmg THE BEST"
[ orang2 mcm ni mmg saya respect ]

Kredit:  UncleNublikumz MNor


2 Komentar

Write Komentar
kenny977world
AUTHOR
30/11/15 1:41 PTG delete

Itulah yang kita mahukan sebagai seorang rakyat Malaysia, keharmonian.....tolong menolong tak kira bangsa mahupun agama. Barulah kita boleh hidup di bawah satu bumbung....

Reply
avatar