Sabtu, Julai 25, 2015

Semak Blog Anda! Pastikan Selamat Daripada Virus & Malware!



Bila buat blog mesti harapkan pengunjung dan pembaca kan? Kalau tak ada mesti dah private-kan untuk bacaan sendiri. Kalau dah harap orang datang tu takkan nak jamu dengan virus dan malware dak? So, jom tengok selamat atau tak blog kita untuk dikunjungi oleh orang lain! Senang saja caranya, pertama sekali masuk dalam browse Mozila Firefox. Kemudian taipkan url di bawah di bahagian search url tu. Bahagian nama blog anda tu gantikan dengan nama blog masing-masing. Kemudian tekan enter, dan bacalah result yang keluar tu. Kalau selamat Alhamdulillah, kalau ada yang tak selamat bolehlah google macam mana nak kesan malware dalam blog ye, memang banyak tutor yang ada untuk kesan malware dalam blog dan hapuskannya, Muz pun pernah kena dulu-dulu...

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=NAMA BLOG ANDA


1 Komentar:

Write Komentar
25/7/15 1:11 PTG delete

Haji dah try , tapi try kat google chrome dan pakcik goole kata cintaummah.com ok dan selamat.
Cuma yang sedih sikit dia bitau google has not visited this site since 90 days.

Reply
avatar