Selasa, Jun 16, 2015

Kisah Mak Cik Menangis Tepi Jambatan Pulau Pinang Yang Menyayat Hati




"Cerita otw balik keja td. Nmpk keta saga ni stop dkt tempat emergency Penang Bridge dan ownernya sorang makcik melayu tgh nangis. Aku tanya la kenapa kot2 blh tolong. Makcik ni ckp meter radiator keta dia panas melampau dan bila stop buka bonet depan bru sedar kucing belaan dia sangkut dlm enjin keta. Dah mati dimasak enjin pnas. Bau kuat sgt, daging dan bulu kucing hangit. Kucing ni nk ikut dia dari rumah lg tp dia tak bg. Lps tu hilang dia igt xdak dh la. Rupanya kucing ni nk ikut jgk dan cuba nk masuk dlm keta ikut bawah enjin last2 sangkut. Menangis teruk makcik ni. Dh la ni kucing betina masih menyusu anak kecik.
Mesti seksa kucing ni nk mati td.. Hmmm tak boleh bayangkan.. - Penang Kini